Közösségi tereket látogatott meg a brit nagykövet
Székesfehérváron járt Paul Fox, az Egyesült Királyság brit nagykövete. Látogatása során megtekintette a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ felújított tereit. 
 
 
 
A nagykövet a civil élet lehetőségeiről, színtereiről kapott tájékoztatást látogatása során Dr. Zugor Zsuzsannától, az Echo Innovációs Műhely elnökétől. Számos civil szervezet működik Székesfehérváron, akik olyan területekkel foglalkoznak munkájuk során, amelyek túlmutatnak az állami, kormányzati, önkormányzati szféra lehetőségein. Az Echo Innovációs Műhely immáron 10 éve működteti a városban a Civil Közösségi Szolgáltató Központot a Miniszterelnökség megbízásából. A központ segítséget nyújt a vármegyében működő nonprofit szervezeteknek információkkal, tanácsadással, pályázat figyeléssel és írással. Paul Cox nagykövet látogatása során megtekintette a tavaly átadott, felújított új közösségi tereket a Fehérvári Civil Központban. Ez a rész jelenleg építési terület, illetve a magas rezsiköltségek miatt a székesfehérvári önkormányzat döntése értelmében zárva tart.
Látogatása során hosszabb időt töltött a nagykövet a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban is. Érdeklődve hallgatta, hogy mennyi lehetőséget nyújt a gyerekek, fiatalok számára a központ a természettudományos tantárgyak jobb, élményszerűbb megismerésében. A március végéig szintén zárva tartó Titkok Háza egy újabb példája annak, hogy egy civil szervezet mennyi hozzáadott értéket adhat városának.
 
 
nyomtatás