Civil Info NEA 2023.
CIVIL INFO – NEA 2023 címmel Székesfehérvárra érkezett az országos tájékoztató rendezvény előadása, melyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai tartottak. A Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése október 3-án várható, ezt követően egy hónap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására. 
 
A CIVIL INFO – NEA 2023 rendezvényét Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke nyitotta meg. Kiemelte, hogy a tájékoztató nap legfontosabb célja, hogy minél több sikeres NEA pályázatot tudjanak beadni a civil szervezetek, ehhez pedig rendelkezésre áll a Civil Információs Centrum segítsége.
Köszöntötte a résztvevő civil szervezetek képviselőit Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főispánja is, aki hangsúlyozta, hogy jó lehetőségek állnak rendelkezésre a civilek számára az új pályázati kiírásban. Hangsúlyozta, hogy a civilek közössége Fejér megye motorja, ezért Fehérvár és Fejér megye minden polgára érdekelt a civil szervezetek sikerében.
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy a megyében folyamatosan fejlődik a civil szervezetek tevékenysége és immár 2700 civil szervezet működik Fejérben. A paletta a rászorultak segítésén át a hagyományőrzésig, értékmegóvásig és egészségfejlesztésig terjed, ezek pedig mind olyan fontos pillérek, amelyek a megye társadalmi élete szempontjából fontos célkitűzéseket valósítanak meg- tette hozzá.
A CIVIL INFO – NEA 2023 tájékoztató fórumon Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése 2022. október 3-án várható.
Ezt követően egy hónap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására, és a következő év első felében, március elejéig a nyertesek megkapják az elnyert támogatási összeget. Egyesületek, alapítványok bármilyen témában jelentkezhetnek, a lényeg, hogy civil szervezetek legyenek. Fontos szempont az is, hogy a civil szervezetek tevékenysége közösségépítő legyen, nyilvánvalóan társadalmilag hasznos és értékteremtő, ennek alapján döntenek majd a bíráló bizottságok egy-egy civil szervezet mellett.
Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője tájékoztató előadásában beszélt a Nemzeti Együttműködési Alap 2022. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatairól is.
Dr. Kisida Tamás jogi referens a Helyettes Államtitkárság civil területet érintő szakmai programjait, eseményeit mutatta be, Furka Ágnes osztályvezetőpedig tájékoztatót tartott a NEA 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásairól.
 
 
Forrás: szekesfehervar.hu-Gáspár Péter
 
 
nyomtatás