Pata és Mancs
Gyerekzsivaj és ugatás hangja töltötte meg a Fehérvári Civil Központ előtti teret ma délelőtt. 
 
 
 
 
 
Az Önkéntesek Hete keretében - amelyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezett - a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület mutatkozhatott be az érdeklődőknek. Négy terápiás kutya, az ő segítőik és a Rákóczi iskola diákjai játékosan ismerkedtek egymással a délelőtt folyamán. Az érzékenyítés sikerrel zajlott, a gyereke és kutyusok nagyon élvezték a programot, mosolyt csalva az érdeklődők szemébe.
 
 A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesületet 2009. májusban jegyezte be a Székesfehérvári Törvényszék. Közhasznú szervezetként 13 éve járul hozzá kutyás terápiával a fogyatékkal élő/ lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyermekek speciális fejlesztéséhez, társadalmi integrációjuk elősegítéséhez.
Tevékenységüket elsődlegesen Székesfehérváron és Móron végzik, együttműködve a helyi EGYMI-vel, több nevelési-oktatási intézménnyel, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal, valamint a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal is.
A minőségi szakmai munkát gyógypedagógusokból, pszichológusokból és habilitációs kutyakiképzőkből, terápiás kutya felvezetőkből álló team biztosítja. Az egyesület tagjai főállásuk mellett, szabadidejükben végzik egyesületi tevékenységeiket.
Célcsoportjainak igyekszik a kutyás terápiát térítésmentesen biztosítani, részben forrásteremtéssel pályázatokkal, részben tagjaink önkéntes munkavégzésével.
A terápiás kutya motivációs hatása miatt a szorongások oldódnak, javul a tanulási helyzethez való viszonyulása a gyermeknek. A koncentrációs képesség és javuló figyelem egy olyan kompetencia érzését adja a gyermeknek, ami végső soron harmonikusabb személyiséghez vezet.
 
nyomtatás