Tablókiállítás nyílt a 25 éves Echo Innovációs Műhelyről
Tablókiállítás nyílt az Echo Innovációs Műhely negyed évszázados tevékenyéségről a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A tárlatot Vargha Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg. Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke a Civilek Napja alkalmából korábban meghirdetett pályázat eredményét ismertette a sajtó képviselőivel. 
 
 
Az Echo Innovációs Műhely 25 éve meghatározó civil szervezeti szereplője Székesfehérvárnak. Tevékenysége során számos szakmai szolgáltatást nyújtott a legkülönfélébb témakörökben, a tablók is mutatják, mennyire sokszínű tevékenységet folytatott a szervezet az elmúlt években: ifjúságügy, közösségszervezés, fiatalok foglalkoztatása, fogyasztóvédelem, önkéntesség, iskolai prevenció, szegénység, disputa, munkaerőpiaci-, ifjúsági -, honvédelem és tárdalalom kutatások. Az Echo Innovációs Műhely az elmúlt 10 évben a Civil Központok Országos Hálózata tagjaként kulcsszerepet játszott a Fejér megyei civil szervezetek mentorálásában, ingyenes segítséggel látva el a nonprofit szervezeteket. A tevékenység során széles partneri hálózatra és számos emberi kapcsolatra tett szert az Echo.
A Civilek Napja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét. Ebből az elgondolásból született meg az a pályázati kiírás, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér Megye legjobb, civil kezdeményezésű programját. A hagyományteremtő felhívásra számos pályamunka érkezett, melyek közül első alkalommal öt került ki győztesként. Az Echo Innovációs Műhely a nyertes civil szervezeteknek egy kültéri tablókiállítást ajánl fel a 2022-es Önkéntesek Hete rendezvénysorozat részeként, melynek keretében megismertethetik a munkásságukat, eredményeiket az érdeklődőkkel a Fehérvári Civil Központ előtti téren.
A nyertesek a következők:
- V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete
- Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület
- Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány
- Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete
- Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület
 
 
nyomtatás