Sajtóreggeli 2021. október
Sajtóreggelire várta a média munkatársait a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Pátria Kávéház és Étterembe. A rendezvényen szó volt Székesfehérvár Önkormányzata Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére, civil szervezetek részére kiírt aktuális pályázatairól, a Nemzeti Együttműködési Alap aktuális pályázati kiírásairól és az iroda elkövetkezendő programjairól. A sajtóreggelin Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka és Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi és Szolgáltató Központ munkatársa ismertette a részleteket. 
 
Október hónapban számos pályázati lehetőség nyílt meg a Fejér megyei és székesfehérvári civil szervezetek előtt, amelyek a mindennapi működésükben és a programjaik megvalósításában nyújtanak segítséget.
„Az Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a helyi közösség megerősítésére, a helyi kezdeményezések felkarolására, így pályázatot hirdet székesfehérvári civil szervezetek működési költségeinek támogatására. A pályázatot a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 4.450.000 Ft keretösszeggel hirdetik meg, melyre azon székesfehérvári szervezetek nyújthatnak be kérelmet, akik részt vettek a 2021. évi Székesfehérvári Civil nap rendezvényen. A pályázók 75 ezer Ft összegre nyújthatnak be támogatási kérelmet 2021. október 29- ig” – mondta Molnár Tamás. A tanácsnok hozátette: a civil szervezetek működési költségeinek támogatásán túl Székesfehérvár Önkormányzata nemzetiségi önkormányzatok támogatása címmel október 22-ig 1 millió forint összegben kínál lehetőséget támogatási kérelmek benyújtására és szintén október 22-i határidővel diákönkormányzatok által megvalósított csapatépítő programjainak támogatására lehet pályázni.
2021. október 4-én megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai. A 2021. évi 9,3 milliárd forint összegű keret után a 2022. évi keret közel 11 milliárd forint, amire pályázhatnak a civil szervezetek.
„A „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022.” című kiírások tekintetében: 2021. október 4. 10:00 – 2021. november 3. 14:00 között nyújthatnak be a szervezetek támogatási kérelmet. A „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022.” című pályázati kiírás tekintetében ezt 2021. október 18. 8:00 – 2021. november 17. 14:00 között tehetik meg. A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani. A pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok elérhetőek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltatót Központ felületein is. Kérdeseikkel forduljanak bizalommal irodánkhoz” – mondta Berdó-Kovács Erika.
 
 
nyomtatás