V. Civil Véradás a Fehérvári Civil Központban
Ötödik alkalommal szervezett Civil Véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron. 14 órától 18 óráig várták a véradókat a szervezők a Fehérvári Civil Központban. A véradáson jelen volt és vért adott Törő Gábor országgyűlési képviselő, Mészáros Attila alpolgármester és Molnár Tamás civil ügyek tanácsnoka is. 
 
A koronavírus járvány negyedik hullámának közeledtével ismét igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása. A vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani, így szükség van az emberek közreműködésére. Fontos tudni, hogy a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást.
A véradás fontosságára toborzó kampány hívta fel a figyelmet, amelyben részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Kovács Sarolta olimpiai bajnok öttusázó és a helyi szervezetek képviselői is. A cél az volt, hogy minél többen eljöjjenek hétfőn a Fehérvári Civil Központba.
 
 
nyomtatás