Zajlik a véradás
Idén második alkalommal szervezett Civil Véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron. A meghirdetett kezdési időpontban, 14 órakor már tízen várták, hogy segíthessenek a fehérvári Civil Központban. A véradáson jelen volt és vért adott Molnár Tamás, a civil ügyek tanácsnoka is. 
 
 
 
 
A koronavírus járvány második hullámának közeledtével ismét igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása. A vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani, így szükség van az emberek közreműködésére.
Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke elmondta: „Örömmel tettünk eleget a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kérésének, miszerint szervezzünk Civil Véradást, idén már másodszor. Jelen rendezvényre 40 főt várunk az előzetes regisztráció alapján. Úgy gondolom, hogy aki rutionos véradó, őt a vírushelyzet nem fogja távol tartani innen, hiszen belső indíttatásból végzi a társadalomért ezt a hasznos tevékenységet.”
Molnár Tamás, a civil ügyek tanácsnoka is részt vett a véradáson és arra buzdít mindenkit, hogy aki egészséges és megteheti, adjon vért: „A véradás most kiemelt jelentőséggel bír, hiszen látjuk azt, hogy nem csak a megemelkedett szükséglet miatt, hanem a kialakult félelem miatt, és a az emberekben kialakult ellentmondások miatt is kevesebb vér érkezik be a központba. Nagyon örülök, hogy a civilek is kiveszik a részüket ebből a misszóból és remélem, hogy a mai napon minél többen fognak vért adni.”
Ma 17 óráig várják a véradókat a Fehérvári Civil Központban.
 
 
nyomtatás