III. Civil Véradás
Harmadik alkalommal szervez Civil Véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron. A biztonságos véradás érdekében arra kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen regisztráljanak a 2020. október 6-ai alkalomra. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Szontaghné Kovács Erika, a Fehérvári Civil Központ munkatársa, Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka és Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója. 
 
 
A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére harmadik alkalommal kerül sor a Civil véradás elnevezésű országos programra. Az esemény megszervezésében részt vesz a megyékben, illetve a fővárosban működő, összesen húsz Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat központi és területi dolgozói, valamint az iroda munkatársai.
„Civil Véradó napokról beszélhetünk, hiszen 2020. október 5 – 9 között valamennyi megyeszékhelyen és a fővárosban is megszervezik a Civil Véradást – mondta Szontaghné Kovács Erika, a Fehérvári Civil Központ munkatársa.– Fejér Megyében az Echo Innovációs Műhely 2020. október 6-án 14-17 óráig rendezi meg harmadjára a Civil Véradást a Fehérvári Civil Központban és nagy örömmel tölt el minket, hogy Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka törekvéseinkben mellénk állt.”
A koronavírus járvány második hullámának közeledtével ismét igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása. Fontos tudni, hogy a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az OVSZ megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást. Ennek érdekében regisztrálják a véradásra jelentkezőket, mely regisztrációt a cic@echomail.hu email címen, vagy a 06303562610-es telefonszámon tehetnek meg a jelentkezők a 2020. október 6-i alkalomra.
Östör Annamária elmondta: „A székesfehérvári egészségnapokon vezettük be először a regisztrációt, és azt kell mondjam, hogy bevált a módszer. Arra kérek mindenkit, hogy jöjjenek el minél többen a véradásra, mert a vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani.”
Szücsné Szigeti Hedvig hozzátette: „A véradás során szigorúan be kell tartani a 1,5 méteres távolságot az emberek között. A jelentkezők testhőmérsékletét megmérik a kollégák, és mindenki saját tollat kap a papírok kitöltéséhez. Csak olyan emberek jelentkezését várják, akik egészségesnek érzik magukat, és 14 napnál régebben nem jártak külföldön.”
 
nyomtatás