Önkéntesség veszélyhelyzet idején
A COVID-19 „koronavírus” miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett onkentes.gov.hu oldalt segítő oldalként működtetik tovább a veszélyhelyzet megszűnéséig. Az onkentes.gov.hu oldal korábbi célja továbbra sem változik: összekötni a tenni akaró önkénteseket azokkal a szereplőkkel, akik a felmerülő igényeket látva a legjobb helyre tudják eljuttatni a segítséget, melyre a mostani helyzetben sok kiszolgáltatott honfitársunknak szüksége van. 
 
Ezúton hívjuk fel figyelmét arra, hogy az onkentes.gov.hu oldalon keresztül a felmerülő igényeket és a felajánlott önkéntes kapacitást könnyebben tudják koordinálni, ezzel is felgyorsítva a bajba jutottak számára a segítség eljuttatását, ami közös érdekünk! Az oldal abban is segítséget nyújt, hogy kellő számú önkéntest tudjanak a szervezetek mozgósítani, mivel az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport által életre hívott https://segitunkegymasnak.hu/ weboldalon eddig bejelentkezett több ezer önkéntes is erre a felületre regisztrál. A toborzás ezáltal automatikussá válik mely a jövőbeni közös munkát is segíteni tudja.
Az Erzsébet Ifjúsági Alap Fejér megyei kollégái igény esetén örömmel segítenek az önkénteseket fogadó önkormányzatok, szervezetek regisztrációjának folyamatát telefonon és e-mailben egyaránt, hogy minél gördülékenyebben és gyorsabban kerülhessen közös platformra minden segíteni akaró és rászoruló.
Kérik, hogy regisztráljanak be az onkentes.gov.hu oldalra és hívják fel partnereik figyelmét erre a lehetőségre.
A regisztrációhoz minden önkéntest fogadó, koordináló szervezetnek rendelkeznie kell az EMMI által kiadott Közérdekű Önkéntes Tevékenység (KÖT) regisztrációs számmal, ennek hiányában sajnos regisztrációjuk érvényét veszti. Amennyiben nem rendelkeznek KÖT számmal kérjük, hogy a veszélyhelyzet lezárulását követően kezdeményezzék a szakterületért felelős minisztériumnál ennek igénylését önkéntes tevékenységük bejelentésével. Közérdekű önkéntes tevékenység bejelentésével kapcsolatos részletes információk: http://civil.info.hu/bejelenteshez-szukseges-urlap
 
A regisztráció során felmerülő kérdéseiket az alábbi elérhetőségek valamelyikén tegyék fel.
 
Fromvald Júlia Flóra
30/597-6601
julia.fromvald@erifa.hu
 
 
 
 
 
nyomtatás