Fejérítő amatőr zenei verseny
A Fejér megyei identitás erősítése térségi szemléletben című, európai uniós projekt részeként Fejérítő címmel amatőr zenei versenyt hirdet az Echo Innovációs Műhely. A Fejér megye gazdag zenei hagyományának feldolgozását, átdolgozását segítő megmérettetés részleteit Dr. Zugor Zsuzsanna, az egyesület elnöke ismertette a sajtóval a Pátria Kévéház és Étteremben. 
 
A Fejér Megyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely konzorciuma Fejér megyei identitás erősítése térségi szellemben címmel valósítja meg a TOP-5.3.2-17-FE1-2021-00001 számú, helyi közösségfejlesztő projektet. A 100 százalékos támogatást élvező program 2023. január 31-ig valósul meg, összköltsége 100 millió forint. A cél a közösségi identitás és kohézió erősítése közösségi akciókkal, a lakosság bevonásával. A közösségfejlesztés eredménye nemcsak adott közösségre hat, hanem közvetve a közjót is gyarapítja – kitüntetett szerepe van a társadalmi konfliktusok megoldásában, a településhez, térséghez, a megyéhez való kötődés erősítésében.
Sokszínű program valósul meg ennek erősítéseképpen Fejér megyében a következő hónapokban. „Megyeismereti, népismereti tematikus napközis táborokat szervezünk az 1-6 évfolyamos gyermekek számára, a Két keréken Fejérben program a biztonságos kerékpárutak használatával foglalkozik majd, elősegítve a megye épített és természeti örökségének megismertetését a családokkal, közösségekkel. A Szomszédünneppel a települések közötti kapcsolatok erősítése valósul meg, az Albensis Szabadegyetem ismeretterjesztő előadássorozat lesz; hagyományos és online lakossági, közösségi, vállalkozási fórumok is lesznek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz fejlesztésekkel, pályázatokkal kapcsolatban. Kapcsolódunk a nemzetközi helyi demokrácia hetéhez és a Megyenaphoz is, ahol Fejér megye hetét tartunk a köznevelési intézményekben” – mondta el Dr. Zugor Zsuzsanna.
Egyik állomása a programoknak a Fejérítő című amatőr zenei verseny, melynek célja Fejér megye zenei hagyományának feldolgozása, átdolgozása. A verseny során a megyéhez kötődően kell videoklipeket, remixeket, online térben megosztható digitális művészeti tartalmakat készíteni és azt közösségi felületen publikálni. A megmérettetésen indulók mentori, felkészítő előadásokon vehetnek részt 2022. április 9-én a Fehérvári Civil Központban, ahol Mits Márton, Kneifel Imre, Koszi Janka, illetve Kemény Zsófi tartanak előadást többek között a hangszerelésről, népzenéről, énektechnikáról, stílusgyakorlatról, illetve szövegalkotásról.
Az elkészült videókat 2022. június 1-ig várják a fejerito@gmail.com e-mail címre a szervezők.
 
 
nyomtatás