Tánc a könyvtárban
Kellemes csönd, nyugalom, elmélyülés, befelé figyelés – a szokásos könyvtári atmoszféra velejárói. De mi történik, ha a kedvenc olvasmányaink szeretett otthonába beköltözik a zene, a tánc, az energia? A Cselekvő Fehérvár hétfői programján erre kerestük – és persze, meg is kaptuk – a választ: a tánc és a könyvtár remek párosítás! 
 
Október 18-án, késő délután egy rendhagyó programra várták az érdeklődő közönséget a VMK Széna Téri Tagkönyvtárába: a Felicita KTSE táncosai tartottak táncbemutatót és csábították „parkettre” a nézőket. Szijjártó Krisztina művészeti vezető, egyesületi elnök növendékei – Gaál Panna, Grumming Ábel, Nagy Kinga és párja, Grumming Benedek – latin amerikai és standard táncokat mutattak be. Láthattunk cha-cha-chát, szambát, rumbát, paso-doblét és jivét is. Az előadás közben már érezhető volt, más is engedne a ritmus hívó szavának: ott egy láb, amott egy kéz dobolt, más a csípőjét ringatta az ütemre.
A közel húszperces bemutató után a táncosoknak arra is volt erejük, hogy megmutassák a jelenlévőknek az alaplépéseket és válaszoljanak a tánccal kapcsolatos kérdésekre. Mint kiderült, komoly csapatmunka, évekig tartó, hetente több órás gyakorlás eredményeként válhat az ember profivá a társas táncok világában.
Egy biztos, a jelenlévőknek – ha nem is magas szinten –meghozták a kedvét ehhez a gyönyörű, mégis kiváló fizikumot követelő sporthoz!
(Az ingyenes program a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” című projekt keretében valósult meg.)
 
 
nyomtatás