Piknikkel búcsúztattuk a nyarat
Közel négyszázan jöttek el a Cselekvő Fehérvár családi piknikjére, a Palotavárosi Sport- és Szabadidőparkba szeptember 5-én. 
 
 
 
 
 
Izgatott gyermekmosolyok az euro jumping trambulinja előtt; kiszűrődő, hatalmas kacaj a vízenjáró henger belsejéből; kötetlen foci a kifeszített, mini pályán és persze tátott szájak a színpad előtt. A vasárnapi Nyárbúcsúztató Családi Piknik a Palotavárosban nem várt meglepetésekkel szolgált, elsősorban a Cselekvő Fehérvár szervezői csapatának, hiszen közel négyszázan voltak kíváncsiak a rendezvényre.
A programok délután két órakor startoltak el: a nézőközönség Székesfehérvár méltán népszerű táncosait láthatta a "parketten". Felléptek a Szijjártó Krisztina által vezetett Felicita Kulturális és TáncSport Egyesület növendékei, Benedek Dóra tanítványai, vagyis a Főnix Rock and Roll szuper csapata. Bemutatkoztak Rovó Tamás táncosai, azaz a Megadance Székesfehérvár Táncszínház Egyesület, a Fit-Kid akrobatikus tánccsoport és végül, de nem utolsó sorban a senior örömtáncból is láthatott ízelítőt a közönség az aktív nyugdíjasoknak köszönhetően. Öröm volt nézni, ahogy a táncba egy ponton a közönség is becsatlakozott: valaki csak a sátrak árnyékában, mások a "színpadra" is felmerészkedtek, amikor felcsendült a Jerusalema ismerős dallama.
A TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron című projekt keretében megtartott piknik azonban nemcsak a tánc szerelmeseinek szolgált élményekkel: a Széna Egyesület képviselőivel elkészíthettük egyedi, rajzolt smily-nkat, Rusznák Renivel tornázni lehetett a fűben, volt zumba, krav maga és persze rengeteg játék. A szemfüles vendégek még Stoplival, a MOL Fehérvár FC kabalájával is csocsózhattak egyet, de a híres piros-kék róka még teniszezni is beállt a gyerekekkel. Az abszolút sztár a fiatalok körében azonban egyértelműen az "extrém sarok" volt, vagyis az a része a rendezvénytérnek, ahol felállították az euro jumping trambulinját, és a vízenjáró hengert. Utóbbiba még az egészen kicsik is bemerészkedtek és nem bánták, ha móka közben elkenődött az arcukra pingált pelikán, unikornis, denevér, vagy éppenséggel pókember álarc.
A rendezvény este hétkor ért véget. Szontaghné Kovács Erika, a rendezvény főszervezője elmondta: Nem ez volt az első és nem is ez lesz az utolsó ilyen nagy kaliberű rendezvény a Palotavárosban, így aki lemaradt, annak sincs oka búslakodni!
 
nyomtatás