Élettel telt meg a tér
A kánikula sem szegte kedvét annak a közel 120 embernek, akik augusztus 14-én kilátogattak a Jávor Ottó térre. A Cselekvő Fehérvár szervezésében megtartott városrészi pikniket a Főnix Rock and Roll, valamint a Free Spirit Dance táncosai tették felejthetetlenné.  
 
 
 
Bár az időjárás nem volt éppen kegyes – először a tűző nap, majd egy futózápor „boldogította” a résztvevőket – több mint százhúszán eljöttek a belváros közeli piknikre, a Jávor Ottó térre. A mulatságot délután két órakor Boribon és Annipanni nyitotta meg: Marék Veronika két ismert figurája dalolva mesélt a családoknak Mórocz Adrienn irányításával.
Fél négytől aztán a táncosok foglalták el a teret: először a Free Spirit Dance lányai léptek a közönség elé, majd közel fél órán keresztül a Főnix Rock and Roll növendékei kápráztatták el a nézőket. Az előadásnak végül egy futózápor vetett véget, de negyedóra elteltével helyre állt a rend és a hűsítő cseppeket igazán senki sem bánta.
A TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001, Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron projekt keretében megvalósult piknikre egészen estig várták az érdeklődőket: sokan foglaltak helyet Vörösné Simon Nikolett sátrában, aki a vállalkozó kedvű gyerekeknek segített királyfikat és királylányokat készíteni. A babák testét és a ruhát a kézműves már előre megvarrta könnyítésként, a fiataloknak csak annyi volt a dolguk, hogy kitömjék a figurákat, hajat és koronát ragasszanak rájuk, megrajzolják az arcot és persze tetszés szerint dekorálják a babákat.
Azokat, akiket inkább a sport hoz lázba, a Mol Fehérvár SC sátrába várták. Az érdeklődők – azon túl, hogy találkozhattak a méltán népszerű STOPLI-val – játékos feladatokban vehettek részt. Ha sikeresen dekáztak – a kisebbeknek csak pattogtatni kellett – akkor megforgathatták a szerencsekereket és kaptak egy-egy ajándékot. Persze, a jellegzetes kék-piros arcfestés és egy kis térfoci sem maradhatott el.
Aki részletesebb alkotást szeretett volna, annak sem kellett a szomszédba mennie: az egyik sátorban ugyanis sorra készültek a szebbnél-szebb unikornisok, szivárványok és cicák a gyerekek arcára.
A Cselekvő Fehérvár szervezésében megtartott piknik este hétkor ért véget.
 
 
nyomtatás