Utcák-terek bajnoksága
Utcák-terek bajnoksága címmel, három szervezet összefogásával valósul meg egy közösségi program 2021. augusztus 27-én a Palotavárosban. A programon lesz tánc, jótékonysági futás, téma lesz a biztonságos közlekedés és az önkéntesség is. A részleteket Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője, Szontaghné Kovács Erika, Cselekvő Fehérvár közösségfejlesztő, Rózsás Ildikó, a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nkft. ügyvezetője, az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 nyugat-magyarországi koordinátora és Kiliti Ferenc, a Kiliti Promotions Kft. tulajdonosa ismertette az István Király Általános iskola előtt. 
 
A Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron című projekt keretén belül számos programmal gazdagodhattak a Palotavárosban élők is a nyár folyamán. A közösségszervező megmozdulások nagy sikereket értek el a városrészben, hiszen már nem csak a lakosság közösségépítéséről beszélhetünk, hanem a területen tevékenykedő szervezetekéről is, akiknek összefogását jól példázza az Utcák-terek bajnoksága című program. 2021. augusztus 27-én, pénteken 17 órától várják az érdeklődőket társastánc bemutatóra, jótékonysági futásra, és téma lesz a biztonságos közlekedés valamint az önkéntesség is az István Király Általános Iskola melletti KRESZ-pályán és parkban. Ezúttal egy másfajta mozgásformával, a tánccal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Felicita Kulturális és Tánccsoport Egyesület bemutatóján. Emellett 4 km-es jótékonysági futást szervez a Kiliti Promotions Kft.. Gyülekező 18 órakor, kezdés 18.30-kor lesz, nevezni a helyszínen lehet. Az ebből befolyt összeget az általános iskola udvarának szépítésére szánják, az ottani virágágyásokat szeretnék felújítani.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai közlekedésbiztonsági bemutatót tartanak a kerékpáros és a rolleres közlekedésről. Az iskolakezdés közeledtével egyre több kisgyerek választja ezeket a közlekedési formákat a városban, ezért is fontos felhívni a figyelmet a járművek helyes, szabályos használatára.
Az Utcák-terek bajnoksága az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 gyermek-család-ifjúság Önkéntesség Hetéhez kapcsolódóan valósul meg. A kampányhét lényege, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség közösségformáló erejére. Azok a szervezetek, akik ezt a programot megvalósítják a Palotavárosban, önkéntes tevékenységük által a családokat, fiatalokat, gyerekeket segítik a mindennapokban is.
 
 
nyomtatás