Kitettek magukért a versenyzők a hazai pályán
Kalapácsvető dobóatléták versenyeztek július 3-án, szombaton a Regionális Atlétikai Központban. A Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidő Egyesület szervezte megmérettetésen tizenkettő fiatal vett részt. 
 
 
 
Igazán szép eredményekkel zárták legutóbbi versenyüket a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidő Egyesület dobóatlétái, a Bregyó közi pályán ugyanis több egyéni csúcsot is felállítottak múlt szombaton.
A TOP-6.9.2-16-SF1-2018-0000, Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron projekt keretében megtartott, Mozgásban – utcák, terek bajnoksága nevet viselő kalapácsvető versenyen az alábbi kategóriákban indulhattak a jelentkezők: U18 női 3 kg, U16 leány 3 kg, U14 leány 2 kg, abszolút női 4 kg, U14 leány 3 kg, U20 férfi 6 kg, U18 férfi 5kg, U16 fiú 4 kg, U14 fiú 3 kg, férfi abszolút 7,26 kg, U18 férfi 6 kg, U16 fiú 5 kg és U14 fiú 4 kg.
- Láthattunk nagy dobásokat a hétvégén. Potyodi Eszti a saját és a felnőtt kalapáccsal is egyéni csúcsot ért el, ami becsületre méltó teljesítmény. Fülöp Lackó pedig ezúttal az ifjúságiak szerével, az 5 kg-os kalapáccsal dobott óriási egyéni csúcsot, eredménye 55,25 méter. Egyéni csúcsot ért még el nehezebb kalapáccsal Bodnár Emma, Potyondi Zsófia, Mergl Adél és Kasó Panna is. Saját szerrel Rapali Bence döntötte meg saját legjobbját – mondta el a Molnár-Lévai Dóra edző, értékelve a napot. A szakosztályvezető azt is hozzátette: egy hónapnyi versenymentes időszak következik most, mely után újult erővel állhatnak neki a korosztályos bajnokságoknak.
A délutánba nyúló megmérettetésen összesen 12-en vettek részt, de a sportolók biztatására többen is érkeztek, így igazán jó hangulatban telt a Regionális Atlétikai Központban töltött idő.
 
 
nyomtatás