Sportolj Palotaváros!
Közel háromszázan vettek részt a Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program vasárnapi, nyárindító rendezvényén. Az ügyességi- és gyermekprogramokkal fűszerezett, közösségépítő esemény fő eleme a focibajnokság volt, melyre összesen tizenkét csapat nevezett. 
 
 
- Boldogok vagyunk, mert elértük a célunkat! Egy igazi közösségépítő rendezvényt szerettünk volna, és az, hogy ez sikerült, mi sem bizonyította jobban, hogy a meleg ellenére is kibújtak az emberek a csigaházaikból. Közel háromszázan gyűltek össze a Csapó úti sportpályán, és nem csak a szórakozni vágyók. Egy idősebb úr például észrevette az ablakból a mulatságot, lehozta a bűvészkellékeit és kártyatrükkökkel bűvölte el a népes gyermekközönségét – meséli Szontaghné Kovács Erika, a „Cselekvő Fehérvár” közösségfejlesztője, a rendezvény főszervezője.
A Sportolj Palotaváros! nevet viselő családinap délelőtt tíz órakor kezdődött focival és bár a hangulat baráti maradt, igazi küzdelmeket láthattak a kiérkező szurkolók. A bajnokságra nyolc felnőtt és öt U15-ös csapat nevezett. A felnőttek között a harmadik helyezett a Team Csapó lett, a második a Döcőgős csapat, az első helyen pedig az Öreghegy csapata végzett.
A fiatalok között a dobogó legfelső fokára az Ikarus Maroshegy kék csapata állhatott fel. A második a MIE, a harmadik helyezett pedig az Ikarus Maroshegy piros csapata lett. A legjobbakat kupával, éremmel és oklevéllel ismerték el a szervezők.
- Különdíjasaink is voltak: díjaztuk a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt és volt büntetőrúgó verseny is. A fiataloknak Juhász Roland válogatott labdarúgó adta át az elismeréseket, ráadásul a sportolóval a meccsek után beszélgetni, fotózkodni is lehetett – tette hozzá Erika.
A TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron című projekt keretében megtartott rendezvényen azonban nem csak a foci szerelmesei találhatták meg a számításukat: a gyerekeket arcfestéssel, csillámtetoválással, népi játszóházzal és lufihajtogatással, a bátrabbakat pedig rekeszmászással és euro jumpinggal várták.
- Külön meglepetés volt, hogy a családi napra a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is kivonult egy járművel és lelocsoltak bárkit, aki csak kérte. Ennek leginkább a versenyzők örültek nagyon – mondja el Szontaghné Kovács Erika, aki nevetve azt is hozzáteszi: Persze, a nap végén mindenki felfrissült, ugyanis a mulatságnak – melynek fővédnöke Viza Attila önkormányzati képviselő volt – délután öt órakor, egy nyári záporral lett vége.
 
 
nyomtatás