Számítógép adományok az erdélyi Pro Ruris Egyesületnek
Számítógépeket adott át Varga Gábor országgyűlési képviselő és a Titkok Háza Tudományos Élményközpont a mezőmadarasi Pro Ruris Egyesületnek Székesfehérváron. Az adományokat Szabó Izolda, az egyesület elnöke vette át az országgyűlési képviselőtől és Domokos Tamástól a Titkok Házában. 
 
 
A Fejér megyei Mezőföld és az erdélyi Mezőség között képez karitatív hidat a Titkok Háza Tudományos Élményközpont Varga Gábor országgyűlési képviselő segítségével. A Mezőmadarason működő Pro Ruris Egyesület küldetése a Székely-Mezőség és a Maros-Mezőség térségeinek általános fejlesztése és a vidéken élő lakosság lehetőségeinek kiszélesítése, a társadalom kohéziójának erősítése. Kiemelt feladat ez a Mezőföldön is, a hasonló problémák hozták össze most a partnereket.
A pandémia rávilágított arra, hogy a fejlesztendő térségekben mennyire fontos a fiatalok megfelelő eszközökkel való ellátása a digitális oktatáshoz való hozzáférés érdekében. A Titkok Háza Tudományos Élményközpont közreműködésével tavasszal a Dél-Fejérben élő tanulók juthattak tabletekhez, most pedig az erdélyi Mezőségben élő tanulók kapnak 14 használt asztali számítógépet és 3 laptopot, valamint Varga Gábor képviselő úr felajánlásával új tablet is kerül a jelképes karácsonyfa alá.
A Pro Ruris Egyesület tevékenysége többnyire a Székely-Mezőségi és a Maros- Mezőségi régióra terjed ki, de vannak országos és nemzetközi projektjeik is. Az egyesület tevékenységi köre átfogó: az oktatáson, vidékfejlesztésen, szórványprogramok megvalósításán kívül a magyar népművészet, néphagyomány ápolásával a közművelődési élet szervezésével, a kultúra terjesztésével, szociális tevékenységekkel is foglalkozik.
 
nyomtatás