Családbarát, felelős foglalkoztató a Fehérvári Pagony
A Fehérvári Pagony Gyermekkönyv És Játékbolt kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól. A díjat Deák Lajosné, a Család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka és Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAK Pont szakmai vezetője adta át Csabai Dóra tulajdonosnak ünnepélyes keretek között az üzletben.  
 
 
Magyarország Kormánya „Nők a családban és a munkahelyen” címmel 2017-ben felhívást tett közzé költségvetési szervek és civil szervezetek számára a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából. A projekt keretében megvalósult Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018. október 5-én nyitotta meg kapuját az ügyfelek előtt a Fejér Megyei Kormányhivatal épületében. Az elmúlt időszakban több mint 1000 főt értek el különféle munkaerőpiaci és mentálhigiénés tanácsadásokkal, mentorálással és képzésekkel, továbbá 800 főt kommunikációs és szemléletformáló tevékenységük által. Céljaik között szerepel az atipikus foglalkoztatással kapcsolatos érzékenyítés is, melynek részeként „Családbarát, felelős foglalkoztató” pályázatot hirdettek, és a szakmai stáb döntése alapján a díjat a Fehérvári Pagony Gyermekkönyv És Játékboltnak adományozzák.
A fehérvári üzlet első vidéki Pagonyként 2014 júniusában nyitotta meg kapuit. A négygyerekes Csabai Dóra tapasztalt anyukaként 10 évig dédelgette álmát, hogy könyvesboltot nyisson. A Pagony dolgozói túlzás nélkül a vevőkért vannak. Amikor reggelente kinyitják a kaput és átlépik a küszöböt, mindent kívül hagynak és csak a vevők léteznek. Azért vannak, hogy értékeket közvetítsenek számukra, szeretnék megtalálni nekik a legjobb könyvet és játékot. A Fehérvári Pagony nem egy tipikus könyvesbolt. A válogatott könyveken és játékokon túl olyan kulturális programokat tartanak, amelyeken örömmel vesz részt kicsi és nagy, legyen az közönségtalálkozó, farsang vagy hangolódás egy ünnepre. Az elismerést Csabai Dóra tulajdonos vette át.
A díjátadó a Szegényeket Támogató Alapítvány a Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Székesfehérvári járásban című, EFOP-1.2.9-17-2017-00067-es kódszámú projektjén belül valósult meg.
 
 
nyomtatás