Összefogás a rászoruló családokért
A rendkívüli helyzetben is folytatják adományozási hagyományaikat az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói. A klubok Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselőkkel, a szponzorokkal és a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal együtt mintegy 50 rászoruló családot támogatnak karácsony alkalmából. A kedvezményezettek legkésőbb a jövő héten megkapják az ajándékcsomagokat – hangzott el az Alba Regia Sportcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón.
 
 
Az év minden időszakában fontos a társadalmi felelősségvállalás, és ez fokozottan így van a karácsonyt megelőző időszakban. Székesfehérváron immár kilencedik alkalommal fogott össze a szponzorokkal együtt a kosár- és kézilabdacsapat, hogy segítse a rászoruló családokat. A rendkívüli járványügyi helyzet miatt idén nem rendezhették meg a családoknak szóló nagyszabású adományosztó rendezvényt az Alba Regia Sportcsarnokban, ez azonban nem szabott gátat a karitatív kezdeményezésnek.
Többéves hagyományra tekint vissza a karácsonyi és a húsvéti adományozás, melynek keretében a sportolók, a Lakeside Hotel, a PatikaPlus Gyógyszertárak, az önkormányzati képviselők és a SZETA mindkét ünnepen 50-50 család számára állít össze édességeket, kalácsot, gyümölcsöket, alapvető élelmiszereket, vitaminokat tartalmazó csomagot. A húsvéti támogató akció idén elmaradt, ezért a partnerek úgy döntöttek, hogy a karácsonyit más formában ugyan, de mindenképpen megtartják – fogalmazott Dr. Zugor Zsuzsanna, a SZETA kurátora.
Viza Attila önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a támogatóknak, az egyesületeknek. Elmondta, néhány csomagot képviselőtársával együtt visznek el a kedvezményezetteknek, a többit pedig az alapítványon keresztül, önkéntesek közreműködésével kapnak meg a családok. Mindenkit arra biztatott, hogy nézzen körül a környezetében, és lehetőségéhez mérten támogassa azokat, akiknek erre szükségük van.
Deák Lajosné önkormányzati képviselő hozzátette, lehet akármilyen helyzet a világban, a szegényeket mindenképpen támogatni, segíteni kell. Köszönetét fejezte ki a sportolóknak, akik példát mutatnak a fiatalságnak abból, hogy összefogással nagy dolgokat lehet véghez vinni.
Temesvári Márta, a PatikaPlus Gyógyszertárak marketing vezetője arról számolt be, hogy minden évben nagy örömmel csatlakoznak a karácsonyi adományosztó akcióhoz. Eddig mindig gumicukor-vitaminokkal lepték meg a gyerekeket, idén azonban a vírushelyzet miatt mosható arcmaszkok és kézfertőtlenítők is kerülnek a csomagokba. Reményét fejezte ki, hogy így hozzájárulnak a családok egészségének megőrzéséhez.
Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatot Boldizsár Bianka, míg az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatot Vojvoda Dávid és Lukács Norbert képviselte a sajtótájékoztatón. A kedvezményezett családok ezen a héten, de legkésőbb jövő héten megkapják az ajándékcsomagokat.
 
 
Szöveg: Önkormányzati Kommunikáció Központ
Fotó: Simon Erika
 
nyomtatás