Műhelykonferencia a megyei foglalkoztatási kérdésekről
A Fejér Megyei Önkormányzat, valamint konzorciumi partnerei, a Fejér Megyei Kormányhivatal és az Echo Innovációs Műhely a tavalyi év során sikerrel pályáztak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre. Tavaly elkészült, idén pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium által is jóváhagyásra került a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Stratégia, melynek nyomán elindultak a támogatások is.
 
 
A műhelykonferencia témája az elfogadott stratégia nyomán előállt feladatokról szólt elsősorban, miközben érintették a gazdaság és foglalkoztatáspolitika időszerű kérdéseit, a megyei trendeket, a kapcsolódó terület- és településfejlesztő programokat is.
A rendezvényt a konzorcium vezetője képviseletében Tanka Csaba, a Fejér Megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, és Dr. Petrin László a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. Ezt követően Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztályának munkaerőpiaci referense vázolta a gazdaság és foglalkoztatáspolitika időszerű kérdéseit. Az országos trendek és kihívások után Mahler Balázs a Fejér megyei helyzetről és kihívásokról számolt be, majd Kígyóssy Gábor a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal vezető tervezője a munkaerőpiaci folyamatokhoz kapcsolódó sikeres megyei TOP beruházási pályázatokat ismertette. Ezt követően Dr. Gayorné Molnár Ágnes a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának képviseletében a beruházási projektekhez kapcsolódó foglalkoztatást elősegítő támogatási eszközöket mutatta be.
Zugor Zsuzsanna szociálpolitikus, az Echo Innovációs Műhely elnöke a foglalkoztatási szolgáltatások és a már elnyert megyei EFOP és GINOP pályázatok koherenciájáról szólt, a konferencia zárásaként Petróczi Ferenc szociológus gondolatébresztő előadását hallgathatták meg az érdeklődők „Milyen lesz a jövő munkahelye” címmel.
 
 
nyomtatás