adatfelvételek szervezése


Az Echo Reserach Center (ERC) az Echo Szociológiai Kutatóintézet adatfelvételi részlegeként működik. Az Echo Research Center elsődleges feladata az Echo Szociológiai Kutatóintézet és az Echo Network más tagszervezetének kutatási programjaihoz igazodó empirikus kutatás terepmunka igényének kiszolgálása. Az adatfelvételi központ azonban nem csak saját intézetünk kutatásszervezési igényeit szolgálja ki, hanem nyitott bármely más intézet, szervezet felé is.


Az Echo Szociológiai Kutatóintézet keretén belül működő Echo Research Center földrajzi elhelyezkedése, partnerintézetei és gazdag tereptapasztalata nyomán jól szolgálja azoknak a kutatókat, kutatóintézeteket és egyetemi kutatási programokat, melyek a poszt-szocialista Kelet-Európa társadalmi viszonyait kívánják tanulmányozni a régióban.

A kutatási partnerség keretében intézetünk adatfelvételi központjában technikai és módszertani segítséget nyújt elsősorban Magyarországon és a szomszédos országokban tervezett társadalomtudományi kutatások lebonyolításához. Terepmunka tapasztalatunk és az általunk alkalmazott módszerek sokszínűsége garantálja, hogy a kutatási programhoz leginkább igazodó terepmunka valósuljon meg.

Az ERC egyik legfőbb erőssége a módszertani megbízhatóság. Ennek megfelelően különös figyelmet fordítunk a kutatási célhoz leginkább igazodó mintavételi technika kidolgozására. Az általunk leggyakrabban készített mintavételi tervek egy vagy többlépcsős rétegzett valószínűségi minták, de ha a kutatási cél lehetővé teszi RDD, RDS vagy területi mintával is dolgozunk.

Az Echo Research Centerben dolgozó szakembereink igény szerint segítenek az adatfeldolgozásban, elsősorban statisztikai és empirikus adatelemzési kérdésekben az egyszerű leíró statisztikától a kontingencia táblák értelmezésén és tesztelésén keresztül a többváltozós, komplex elemzésekig, modellezésig. Munkatársaink a megrendelővel szoros együttműködésben, az igényekhez és a kutatási koncepcióhoz igazodva, de a módszertani standardok szem előtt tartásával dolgoznak az adatfelvétel, adatelemzés és ha szükséges a kutatási jelentés összeállítása során.

 
Oldal nyomtatása